En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

torsdag 20 november 2008

Snabbresumé av KS dagarna på slottet

Så har man då varit på Johannesbergs slott med den samlade kommunledningen i två dagar. Kan konstatera att jag är trött men nöjd med dagarna. Första dagen diskuterade vi kommunens styrning och ledning, min förhoppning var att vi skulle ha kommit längre än vad vi gjorde. Men vi kom ändå ganska långt. Vi hade bra diskussioner om alla de gråzoner som finns mellan nämnde, mellan nämnde och ks, mellan ks och förvaltningar och mellan politiker och tjänstemän. Vi synliggjorde dessa, vilket är otroligt bra att medvetengöra sig om. För nu när vi vet vart de finns så kan vi jobba för att få bort dem och få tydligare linjer vart besluten skall fattas.

Idag så har vi gått igenom en rad olika frågor som kommunen jobbar med i allt från ungdomslyftet och gymnasieutredningen som pressenteras nästa vecka till att diskutera strategiska bostadsfrågor och analysera hur vi tror att marknaden ser ut i söderhamn och vad för sorts boende som kommer att efterfrågas.

På sidan av alla dessa diskussioner så förs det också en rad frågeställningar mellan passen. Vid kaffepauser, luncher och vid middagen. Där vi som förtroendevalda kan diskutera frågeställningar som man annars kanske inte riktigt gör sig tid att titta upp, men som man nu kan diskutera på ett annat sätt ögon emellan. Man får även chansen att träffa förvaltnings- och bolagschefer på ett sätt som man inte hinner i den vanliga vardagen. Det är där vinsterna med sådana här dagar finns. Att man lär känna varandra och skapar tillit till varandra, det gynnar kommuninnevånarna.

Inga kommentarer: