En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 3 november 2008

Lunchträff med Motorintresserade eldsjälar i Söderhamns Kommun

Nästa inbokade möte för dagen var en Lunchträff ute på Funemässen där jag och en partikollega träffade två intressanta personer för att diskutera en eventuell motorstadium ute på Flygstaden.

Frågan är inte så enkel och Kommunstyrelsen kommer innan året är slut att ha fattat ett beslut på hur vi ser den utvecklingen. Idag är vårt flyg en fullt utrustad instrumentflygs plats vilket gör att den även får vara öppen under dåliga väderförhållanden, vilket är en styrka. Landningsbanan på det gamla F15 området är över 2000m, vilket är en oerhört lång landningsbana.

Det finns ett värde i en fungerande flygplats i kommunen. Framförallt nu när vi förhoppningsvis blir en viktig länk i den svenska vindkraftsutbyggnaden.

Men jag tycker även att en Motorstadium ute på Flygstaden skulle vara ett oerhört lyft för kommunen. Tänk vilka möjligheter. Det är en enorm potential med massor av glädjeämnen för massor av Söderhamnare som har ett genuint motorintresse samt en oerhörd storm evenemangs magnet med följd av massor av motorintresserade turister.

Så frågan är inte enkel. Jag hoppas att vi kommer fram till en lösning där både flyget och motorstadion kan dela på det utrymme som finns ute på flygstaden. Det skulle då bli en Win-Win situation och kommunen skulle ha skapat enorma möjligheter för framtiden.

Inga kommentarer: