En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 12 november 2008

Livstecken från Lys och dottern Jessica

På hemmapremiären för Broberg Söderhamn - Motala (vinst broberg) så fick jag strax innan halvlek det glädjande beskedet om livstecken för den från Sverige avvisade Lys och hennes dotter.

Mer om detta går att läsa på svt Gävledalas sida.

Det måste ses som oerhört positivt. Nu har jag en förhoppning utifrån de fakta man har att man kan hjälpa henne hem till Sverige och göra en ny prövning om avvisningen på något viss kunnat byggt på rimlig grund. Sunt vore det om migrationsverket erkände att de gjort fel och att de också sluta avvisa människor från Sverige till Kongo-Kinshasa. Ett fakta som talar för det är att tex UD avråder alla att åka till landet.

Mer kommer att komma i detta ärendet, men imorgon är det ordförandeberedning för KUS. Men att sms:a går jättebra.

1 kommentar:

hassan/ shamn sa...

Jag hoppas att hon komma tillbaka, för situationen i kongo är mycket allvarligt. Kan inte förstå varför Migrationsverket tillsammans med gränspolisen hade så bråttom för att avvisa lilla flickan och hennes mamma, hon är ju född i Sverige. man kunde åtminstone pröva ärendet. Hoppas du lyckas Magnus med allt du gör för Lys.. Lycka till!