En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

söndag 2 november 2008

Söderblomsspelet den 26 juni – 12 juli 2009

Nästa sommar smäller det igen. Då blir det sommarteater i Trönö under namnet ”Nya Söderblomsspelet”. En berättelse om ärkebiskopen Nathan Söderbloms spännande liv och alla hans gärningar.

Arne I Johansson, Författare och Jan-Eric Berger, Producent skriver i foldern om det nya Söderblomsspelet att det ” I sommar blir det något alldeles extra i Trönö. Poeten/författaren Ylva Eggehorn och översättaren/illustratören Elisabeth Eggehorn har hjälpt oss att göra vår sommarteater ännu bättre. Det blir mer musik, språket har moderniserats, dramaturgin har förändrats och några scener har byt plats, förlängts och förändrats…”

Jag tycker det är underbart att man sedan 1986 har lyckats med att föreviga och berätta om Nathan Söderblom (1866 – 1931) liv och gärningar och att man vågar göra ändringar i hur man berättar om denna otroliga ärkebiskop. En ärkebiskop som vars engagemang för freden kulminerade i det ekumeniska mötet 1925 och Nobels fredspris 1930.

Jag tycker att alla som har möjlighet skall gå på denna sommarteater som jag är helt övertygad om kommer att bli bra.

Förbokningar av biljetter mm Söderblomspelets kansli 0270 – 361 20
Hemsidan Här

Kommer även lite längre fram att skriva mer om spelet på bloggen. För just nu skriver de bara i foldern att det kommer att medverka fyra kända skådespelare från Dramaten och ett 30-tal amatörskådespelare, musiker och sångare från orten. Detta vill jag naturligtvis skvallra om…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det blir nog en trevlig sommarteater på tunet i Trönö.

Anonym sa...

Söderblomspelet har ju alltid varit något annat än ett vanligt bygdespel. Inför sommaren 2009 tror vi att det blir ännu bättre.