En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 18 november 2008

Gränspolisen i Gävle anmäld

Igår gjordes en polisanmälan av Gränspolisen i Gävle och dess områdeschef. Anmälan görs av två personer i Söderhamn som har god insyn i Lys tillvaro i Söderhamn. Den görs på grund av avvisningen av Lys och Jessica.

De skriver i sin anmälan bland annat ” att barn inte är fredade ens på daghem måste anses klart stridande mot barnkonventionen och europeisk människorättskonventionen…. Hämtningen är att anse som grov psykisk misshandel av Jessica och de övriga barnen.” längre ner i anmälan står även följande ”Vi anser att det som inträffat är mycket allvarligt och ett oerhört brutalt agerande mot en ung mamma och hennes barn som dessutom är fött i Sverige”

Jag avslutar med att citera hela sista stycket;
” Vi anser att polisen gjort sig skyldiga till brott mot både Utlänningslagen, Barnkonventionen och europeiska människorättskonventionen och därmed så har man också gjort sig skyldig till tjänstefel.
Det yrkas att polismyndigheten i Gävleborg flyttar över detta ärende till annat polisdistrikt och utreder det inträffade med största möjliga skyndsamhet.”

Det är bra att sådana här fall prövas rättsligt, så att det inte blir praxis att få åka och hämta barn på dagis när de skall utvisas. Får se vad som händer härnäst med denna anmälan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan man få komma i kontakt med dig? Omvårdnadsprogrammet på Cfl i Söderhamn, tänker starta en demonstration tillsammans och vill gärna komma i kontakt med dig angående detta. Kanske kan få lite tips eller allmän hjälp?

Magnus Svensson sa...

antingen via e-post
magnus.svensson@soderhamn.se
magnus.svensson@centerpartiet.se

Kommun vx 0270 75000 eller mobilen 070 496 88 84

Gud vad roligt att de vill göra en demoinstration. Kan jag hjälpa så gör jag det mer än gärna.