En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

söndag 26 augusti 2007

Stopp för fosilfordon efter 2015

Under Centerpartiets partistämma nästa vecka kommer ett nytt miljöprogram att antas. Bland annat föreslås att 30 procent av drivmedlen på den svenska marknaden ska vara förnybara till 2030, och att Sverige ska sänka sitt koldioxidutsläpp med 30 procent till 2020.

Läs mer här. Känns bra tycker jag. Partiet antar samma ambition som CUF har haft sedan början av 2000-talet. Här ser man att ungdomsförbunden kan spela roll.

det finns mer bra förslag i den rapporten som ligger till grund för det nya miljöprogramet.. tex Flygtrafiken ska betala sina egna miljökostnader i större utsträckning än idag, Gröna drivmedelscertifikat eller motsvarande ekonomiska styrmedel ska användas för att göra biodrivmedel mer konkurrenskraftiga... med mera, med mera

Bra jobbat alla gröna vänner i partiets som hjälpts åt att ta fram alla dessa förslag som åter gör Centerpartiet till det grönaste partiet i riksdagen.

Inga kommentarer: