En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 24 augusti 2007

Ang. Ulrika Messing (s)

Att Ulrika Messing (s) nu slutar som politiker kommer inte som någon chock. Tråkigt för det socialdemokratiska partiet att missa en ung politiker, de äldre tenderar att bli kvar...

Det är även tråkigt för Gävleborgslän och Söderhamn då hon har kopplingar både till länet och till kommunen. Hon har, som jag tror ett starkt inflytande i S-gruppen och människorna kring Mona Sahlin. Någon sådan S politiker dröjer det innan vi får i länet igen.

Min reflektion kring Ulrika och det hon gjort under sina 10 år som statsråd känns som att hon får ett svagt betyg. Det som sänker hennes betyg rejält är det paket som skulle hjälpa södra norrlands kustland att komma på fötter igen. Av det paketet blev det bara pannkaka

Många vackra ord och löften från det socialdemokratiska partiet om hur man skulle hjälpa denna utsatta del av landet. Som genomgått ett stålbad i den omställning som näringslivet genomgått.... Men inget i det paketet blev genomfört.

Jag tycker dock att hon skall ha heder av det beslut hon tar idag. Att värna familjen och satsa på ett liv utanför offentlighetens ljus.

Artiklar där det står om det är bland annat på svd och DN och Anders W Jonsson

Inga kommentarer: