En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 3 juli 2007

Miljöbilspremien har spelat roll

En av de stora miljöbovarna är bilismen. Under den förra regeringens tid så trodde man att man kunde straffa bort bilismen med hutlössa bensinpriser.

Den nya mer miljövänliga regeringen ger premier för att den som vill köpa en mer miljövänlig bil skall ha en extra morot. Det har visat sig funka.

http://sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1458573
Försäljningen av miljöbilar ökade med 25 procent under första halvåret i år jämfört med förra året. Det visar nya siffror som bilindustrins branschorganisation Bil Sweden presenterade på måndagen skriver ekot i sin ingress.

Det är så härligt att ha rätt :-)

2 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

Bensinpriserna har ju inte sjunkit särskilt sedan i höstas?

Dessutom är det löjligt att tro att miljöbilsförsäljningen hade kommit igång utan alla de beslut miljöpartiet tvingade igenom i samarbetet. Allt från bränsleproduktion till att större bensinmackar skulle ha andra drivmedel än fossila.

Visst är det kul att ha rätt, men det är ännu roligare när beslut tas som kan rädda klimatet.

Magnus Svensson sa...

Hej Rasmus, roligt att du hittat till min enkla blogg.

När det gäller miljöbilspremien så skickar jag en länk här http://www.regeringen.se/content/1/c6/08/53/27/aea1e406.pdf

Annars har du helt rätt, miljön är den viktigaste frågan och jag tycker Andreas Carlgren gör ett enormt bra jobb som miljöminister