En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 20 juli 2007

Söderhamns skärgård - en pärla

Har många gånger tänkt skriva på detta ämne, men inte gjort den ännu... förrän nu.

Söderhamn har en otrolig skärgård med över 500 öar. Söderhamns kommun har även gjort i ordning stugor som man kan boka ute på några av öarna. Dessa börjar nu på att bli svårbokade och turister i den egna kommunen som turister utifrån får boka lite tidigare för att veta att man skall få den dag man önskar.

Finns även taxbåtar och skärgårdsturer som man kan nyttja för att se Söderhamns skärgår.
Lämna här några bra länkar som ni kan gå in på.
http://www.msmoa.se/ M/S Moa ägs och drivs av en ideell förening,Föreningen för M/S Moa. Vi vill främja kommun- innevånares och turisters möjligheter att uppleva Söderhamns skärgård.

http://www.soderhamn.se/webred/webred.nsf/viewDocumentWeb/Skargardslinjen
Kommunens taxibår/skärgårslinje. "Gigi"

http://www.soderhamn.se/webred/webred.nsf/viewDocumentWeb/1368FDB67F13CF2BC12573070042F16D
En länk där du kan läsa mer om Söderhamns Skärgård.

Personligen tycker jag att Söderhamns skärgård är en av Sveriges vackraste Något som kommunen marknadsför men som vi måste jobba mer med att marknadsföra. Jag hoppas även att fler privata intressenter börjar se det kommersiella i att etablera affärsverksamheter i Söderhamn. Kring skärgården och dess outnyttjade källa. Upplevelseturismen växer sig starkare och starkare och i Söderhamn kan man uppleva massor av detta.

Inga kommentarer: