En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 20 juli 2007

Eskil Franck, ny chef för Forum för levande historia

Regeringen har idag utsett docenten Eskil Franck, Stockholm, till ny överintendent för Forum för levande historia fr.o.m. den 1 september 2007.

Eskil Franck är född 1950 och var mellan åren 1997-2006 rektor för Lärarhögskolan i Stockholm. Innan dess var han teologisk forskare och lärare i Uppsala. Han är ordförande i Högskoleverkets nordiska bedömargrupp för lärarutbildningarna i landet samt ledamot i Socialstyrelsens etiska råd för socialt arbete och i styrelsen (konsistoriet) för Uppsala universitet. Eskil Franck är docent i teologi vid Uppsala universitet.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth säger i en kommentar:
- Jag är glad att Eskil Franck tackat ja till att bli ny chef för Forum för levande historia. Eskil Franck har en lång och gedigen chefserfarenhet i kombination med en humanistisk sida och ett starkt samhällsengagemang. Han har också ett stort nationellt och internationellt kontaktnät - inte minst i forskarsamhället - som kommer att vara betydelsefullt för myndigheten.

Eskil Franck säger i en kommentar:
- Det är fantastiskt att vårt land satsar resurser på att lära av historiens illdåd för att stärka demokratins grunder, livets okränkbarhet och alla människors lika värde. Jag är glad över att får använda olika sidor av mina tidigare yrkeserfarenheter - vetenskap, värdegrund, utbildning och påverkan - och ser fram mot min nya uppgift med förväntan och entusiasm.

Magnus Svensson säger i en kommentar
Otroligt roligt. Framförallt är jag nöjde med formuleringen på Eskil Franck:s kommentar. Att använda vår historia för att stärka demokratin. Stärkandet av demokratin är alltid viktigt och något som måstet göras varje dag.

Länk till Forum för levande historia http://www.levandehistoria.se/

Inga kommentarer: