En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

lördag 21 juli 2007

Kultur och skoj den 22 juli i Söderhamn

Söndagen den 22 juli händer det en del i Söderhamn. Själv kommer jag bara att närvara vid en av de tre saker jag tipsar om. De andra två sakerna jag tipsar om finns med i min kalender längre fram.

Urpremiär för teatern "skottten i Sandarne" http://sandarnekult.temp.box.se/ (leta på sidan under fliken teater). Det är en teater som är gjord som en minnesbild över de 5 strejkande arbetare som sköts för 75 år sedan i Sandarne. Som Söderhamnare har jag hört mycket om denna händelse och kommer att förkovra mig mer i ämnet. Ger en reflektion den dag jag går.
Urpremiären börjar kl. 15.00

Ranbogården http://www.ranbogarden.se/ Kulturhistorisk vandring med Lars Nylander och Anna-Karin Martinsson. Kring platsen Flors linnemanufaktur en gång låg. (startar kl 13.00).
Lars och Anna-Karin kommer från http://www.halsinglandsmuseum.se/
Jag kommer förmodligen att vara där söndag den 5 eller 12 Augusti.
Lena och Sven som driver stället är så genuint duktiga tycker jag. Så om jag inte tar mig i väg så får jag dels skämmas men värst av allt så kommer jag att missat något.

Ditt jag skall är på Barnkolonin i Kyrkbyn http://www.kollo.tk/ på familjedag och firandet av 85års dagen. Kommer att vara en stor familjedag med förhoppning om vackert väder och mycket människor

Det händer naturligtvis mer i Söderhamn, Följ dessa länkar
http://www.dettahander.nu/index.asp?Kommun=Söderhamn
http://www.halsingland.com/index.asp/id/70

Inga kommentarer: