En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 18 juli 2007

Från Bondeparti till idéspruta

Så ser rubriken ut på http://www.corren.se/archive/2007/7/17/jahahxsvj8x4f21.xml där man gjort en längre intervjun med Centerpartiets partisekreterare Anders Flanking.

Anders Flanking började sitt jobb som partisekreterare den 1 december förra året. Själv jag bara "hejat" på honom vid något enstaka tillfälle. Men han ger ett rejällt och pålitligt intryck även något slags snällt och lyssnande. Han efterträdde Jöran Hägglund som påbörjade ett nytt jobb som statssekreterar på Näringsdepartementet.

Den vandring som beskrivs i Corren.se men även i den undersökning som Synoveta (temo) http://www.temo.se/Templates/Page____414.aspx visar på. Är att Centerpartiet under en längre tid jobbat med sitt idéarv.

Jag var distriktsordförande i Gävleborgs CUF under i slutet av Olof Johansson epoken och var starkt kritiskt till att vi då sålde vår själ i C+S samverkan för att klara ev den finansiella kris som Sverige befann sig i.

Tillskottet av Lennart Daléus var bra, kanske för kort kan jag tycka... Maud fortsatt den inslagna vägen och hela tiden har medlemmarna fått vara med och angett väg. Maud är en stark partiledare som vågar visa väg.

Så från den plattform vi idag står på... om varje individs värde, klimathoten - som det går att göra något åt, Företagsinriktningen, studentfrågorna och att vi tar den nya välfärden på stort alvar ger oss som politiskt aktiva i ett utvecklande parti chansen att inte bara våga tänka nytt, utan också chansen att kunna påverka.

Mycket har hänt sedan åren med CUF i Gävleborg och Olof Johansson, men partiet är på rätt väg. Vi får använda bakspegeln för att förstå, men se framåt för att förändra.

Men framförallt är mycket av det flum som jag kände att partiet förknippades med förut borta. Vi är tydliga med vad vi vill och jag får en känsla av att människor köper vårt budskap i allt större utsträckning.

Inga kommentarer: