En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 10 juli 2007

Almedalen, seminarium - På väg mot en grön framtid

Centerpartiets seminarium i Almedalen "Utan olja- för miljön" var fullsatt. Företrädare för Volvo, Scania, Chalmers och SLU diskuterade framtidens transporter med miljöminister Andreas Carlgren och jordbruksminister Eskil Erlandsson.

I samband med seminariet presenterade Claes Västerteg rapporten "På väg mot en grön framtid" som innehåller Centerpartiets tio förslag för miljövänligare transporter och drivmedel. . - Vi behöver ett transportsystem som är flexibelt, tillgängligt, jämställt, miljömässigt hållbart och effektivt, sa Claes Västerteg på presskonferensen.
http://www.centerpartiet.se/defaultnormal.aspx?id=53442

Vad härligt att Centerpartiet gång på gång visar att vi är det riktiga partiet som jobbar för miljöfrågorna. Det retar diverse miljöpartiklar som tror sig ha patent på miljöfrågor.... 8 år har de haft chansen utan att jag är imponerad

3 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

Jag tror inte det är någon miljöpartist som blir provocerad, om det händer något. Däremot så är ju miljöminitern löjlig när han liksom du påstår att inget gjorts tidigare, då oljekommissionen faktiskt sa att Sverige skulle vara fritt från oljeberoende 2020, och regeringens mål är en sänkning av koldioxidutsläppen med 30 procent till samma år.

Om centern kan vara pådrivande så är det jättebra, men innan det händer något tänker inte jag vara imponerad.

För övrigt så gick det inte att ladda ner rapporten från hemsidan.

Magnus Svensson sa...

http://www.centerpartiet.se/upload/transportrapport_alme.pdf

Hej Rasmus
hoppas den länken är bättre

Rasmus Ling sa...

Nej..