En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 12 oktober 2011

Gävleborg måste bli bäst på Biogas

På måndag kvällen så hade Centerpartiets distriktsstyrelse i Gävleborgs ett mycket bra möte på Kulturens Hus i Söderhamn. Vi diskuterade en del organisation och planerade inför framtiden, en framtid där centerpartiet just nu stärker sin politiska ställning lokalt i länet, men även hur vi på bästa sätt stödjer den utvecklingen från distriktet.

Vi hade även många bra politiska diskussioner, två av dessa diskussioner ledde till två uttalanden, det först lade jag ut igår som handlade om ett direktvalt regionparlament till valet 2014. idag lägger jag ut det andra som handlar om att Gävleborg måste bli bäst på Biogas. Jag har även fått förtroendet från partiet att vara den som svarar på dessa frågor och även hur vi skall jobba ihop en strategi för att få denna fråga högt upp på den politiska dagordningen i kommunerna men även i länet.

UTTALANDE
Distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Gävleborg
2011-10-10


Gävleborg måste bli bäst på Biogas
Region Gävleborg, länets 10 kommuner och landstinget måste medvetet satsa på att Gävleborg blir bäst i landet på Biogas. Ett län som Gävleborg med mycket skog och råvara som är basen i biogas produktionen så finns också en enorm potential att få till en innovativ och långsiktig arbetsmarknad som bidrar till en hållbar utveckling.

En del i att bli bäst på Biogas är att länets aktörer gemensamt gör upphandlingar som stödjer en Biogasutveckling i landskapen, tex biogas bilar/bussar och uppvärmning. Det handlar även om att Region Gävleborg och kommunerna tillsammans med näringslivet använder de statliga medel och strukturfonder som finns för att göra en kraftfull satsning på Biogasen, både inom den innovativa delen och inom produktionsleden.

Centerpartiet i Gävleborg anser att en av de utvecklingsframgångar som nu ligger och väntar på att få en vidare och stor förädling i länet är just produktion och utveckling av Biogas. En fullt utvecklad kedja på detta område medför att vi får en levande landsbygd, det skapar arbetsmarknadstillfällen och varaktig jobb. Detta samtidigt som vi bidrar till att skapa ett hållbart län och bidrar till att skapa en hållbar värld.


För mer information
Magnus Svensson ( c ) Distriktsstyrelseledamot

Inga kommentarer: