En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 2 november 2011

Insändare/ Vågbro optimalt för äldreboende

Idag har tre aktiva Centerpartister i kommunen en insändare där de lyfter fram vågbrohemmet som ett bra alternativ för framtidens äldreboende. Det är ett mycket bra förslag. Jag och några fler Centerpartister gjorde under förra mandatperioden ett studiebesök där och sedan dess har frågan levt i Centerpartiet Söderhamn. Vi vet att kommunen kommer att behöva fler platser på äldreboenden och då speciellt ett anpassar boende för de med demensjukdomar.

Jag hoppas att denna insändare är öppningen för att dialog, debatt kommer igång hur vi skall göra med framtida äldreomsorg.

Insändaren kommer i sin hela text här nedan, eller läser ni den HÄR

Vågbro optimalt för äldreboende
Nu är det hög tid att börja planera för framtidens äldreboende. Ett boende som ska bli av allra högsta klass både interiörmässigt som med läge och utomhusmiljö.

Ett boende som framför allt ska passa demenssjukdomar av olika slag. Vågbrohemmet har allt som behövs för att ett sådant boende ska bli av toppenklass. Marklägenheter nära stan, en fantastisk rofylld utomhusmiljö och en sluten innergård är bara några av det positiva med Vågbrohemmet.

På 90-talet användes dessa lägenheter som tillfälliga boenden när våra ålderdomshem skulle renoveras. Vågbrohemmet lovprisades redan då både för den underbara yttre och inre miljön. De boende och deras anhöriga trivdes med dessa lokaler. Och stället lovprisades av personalen som uttryckte sin glädje över av att allt var på markplan.

Redan under förra mandatperioden besökte Centerpartiet Vågbrohemmet för att bilda sig en uppfattning om ett nytt framtida äldreboende. Nu känner vi att det brådskar att göra något! Vi tycker att detta ställe i Vågbro måste vara det optimala för ett framtida äldreboende och då speciellt anpassat för demenssjukdomar.

Marianne Persson (C). ledamot i omvårdnadsnämnden
Carine Östlund (C), ledamot i omvårdnadsnämnden
Pär-Olof Stål (C), ledamot i kommunstyrelsen

Inga kommentarer: