En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 21 november 2011

Centerpartiet är en motor idédebatten

Idag på SvD brännpunkt skriver idag Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Per Ankersjö som är ordförande i centerpartiets idéprogramgruppen. Artikeln hittar ni HÄR.

Så här står det i artikeln
”Idag tillsätts den programgrupp som ska arbeta fram ett nytt förslag till idéprogram för Centerpartiet. Gruppen, har ett tydligt uppdrag att med ett framtidsoptimistiskt angreppssätt bygga ett förslag till nytt idéprogram för Sverige. Programmet ska presenteras för partistyrelsen senast i december 2012 för att sedan beslutas på en extrainsatt framtidsstämma i mars 2013.”
Det känns himla skoj att partiet nu går in i ett idédebatt skedde, där vi lyfter blicken och gör en frihetlig, företagsamt och grön Vision som skall ta Sverige in i framtiden. Det handlar även om att hitta svaren på de problem som Sverige idag brottas med.

Nu gäller det för oss lokala politiker i Centerpartiet att aktivt deltaga i arbetet dels i våra egna närliggande organisationer men även att vända oss till medborgare och organisationer som vi vanligtvis inte har lika mycket kontakt med. Fram till den extrainsatta partistämman/framtidsstämman i mars 2013 finns det massor av möjligheter att diskutera politik och framtid.

Jag tycker också att det är roligt att det är just Per Ankersjö som skall ledda gruppen. Han är miljöborgarråd i Stockholm han känner partiet väll och är öppen för att diskutera idéer. Kommer att bli mycket bra!

Inga kommentarer: