En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 11 mars 2008

Mångkulturellt på dotterns skola

Igår kväll var jag med om något otroligt roligt. Jag och barnen åkte till dottern skola. För där skulle det anordnas en månkulturell kväll där alla barn som gick på skolan hade en fest. Den var barn teater, sång, dans och även diktuppläsning. Det var så uppfriskande.

En annan rolig sak med kvällen var att vi var så oerhört många nationaliteter men ändå kände vi gemenskap med varandra. Det är genom våra barn och kultur vi möts. Så otroligt, otroligt befriande.

Söderhamn är en kommun med många invadrar och flyktingar. vi har under många år varit duktiga på att ta emot och hjälpa andra människor som befinner sig i nöd. Att vara en kommun som vågar stå upp för solidaritet möter många egna kommuninnvånares rädsla för det okända. den ineboende rasismen som jag är rädd finns i många små kommuner. Men vi har alltid försvarat kommunens hållning. Arrangerat fredliga motdemonstranter när rasisterna gjort sina fösök att slå sig in i samhället. Söderhamn har två Sverigedemokrater i kommunfullmäktige, de gör inget vässen av sig. Men dom är enligt mig en snigel i ögat. Dom skapar inget. Dom bidrar med inget. Men de blev inröstade.

Såna arrangemang som då blev till igår och som blev så lyckade. Behövs. Rädslorna försvinner och vi blir vänner. Toleransen och medvetenheten i kommunen blir bättre. Jag lägger in en liten bild för att illustrera hur bra det var.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt det lät. Det står om Söderhamn på Flashback. Verkar vara ett trevligt ställe. https://www.flashback.info/showthread.php?t=750261

PS. Din blogg är länkad också .-)

Anonym sa...

Det kanske skulle kännas mer förtroendeingivande om du lärde dig meningsbyggnad samt att stava. Jag känner ingen som har normal IQ och däröver som ser denna invasion som något positivt, än mindre den släpphänta hanteringen av slödder utifrån i kombination med att man vill tysta ner allt skit de ställer till med. Inför offentlig giljotinering av patrasket som våldtar etc, det skulle alla tjäna på, särskilt de invandrare som faktiskt sköter sig. Det kan tyckas hårt men det är ju inte så att man "råkar" våldta någon, det är så fruktansvärt respektlöst och kränkande mot offret samt dess anhöriga att giljotinering är ett milt straff. I områden, främst i Skåne, där det mer eller mindre har blivit Mellanöstern/Afrika är folk i gemen väldigt hatiska pga den klick bland invandrarna som beter sig som svin. Sluta idiotförklara folk som faktiskt till skillnad från dig har en fungerande tankeverksamhet och få slut på dumheterna innan det blir riktigt tråkiga konsekvenser. Det är sånt dravel att yra om att folk är rädda för "främlingar", det handlar inte ett dugg om det.