En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

torsdag 27 mars 2008

Hände på strategi KS idag

För den som ej vet så träffas kommunstyrelsen i Söderhamn två gånger per månad. En gång för att fatta beslut och en gång i månaden för att prata strategier och lite friare om Söderhamns framtid.

Vi träffades i den gamla brandstationen som nu är omstöpt till att vara en ny och samlad Resurscentrum för mäniskor som av massa olika anledningar har hamnat långt bort från arbetsmarknaden. För den som är intresserad av Arbetsmarknadspolitik i praktiken är detta ett ställe sommånga borde besöka. För här får man människor att växa.

Idag skede också något som inte är så vanligt på strategi mötetena. Vi fattade ett beslut. Det handlade om ett näringslivsprojekt. En fortsättning på tidigare FIRAM. Det nya projektet går under projektnamnet "Smart partner", där det precis som i FIRSAM handlar om att skapa nättverk mellan företag i denna region. Mycket intressant och det tyckte KS också.
Den som vill läsa mer om firsam kan göra det Här

DIBIS eller Digital Bild i Söderhamn pressenterade sig och det de jobbar med. Detta är något som jag tror är unikt för Söderhamn. Alla studiförbund, massaor av intresseföreningar är med och stödjer ett bild projekt om Söderhamn historia. I databasen som ligger på nätet finns i dags dato över 25 000 bilder utlagada och mång med bildtexter. Helt fantastiskt, jag är lyrisk över detta. Projektet i sin nuvarande form är på väg att ta slut, men då det ligger under KUS så tyckte en samlad kommunstyrelse idag att vi skulle hjälpa DiBiS att hitta en bra väg för fframtiden. Föreningen Dibis har många idéer och det är klart att kommunen skall arbeta för att vara en god möjlig görare för framtiden, jag vet dock ej hur - just nu :-)
Gå in på DIBIS Här

vi pratade även vindkraft och de möjligheterna. Här har Söderhamn en potential som vi måste gasa rätt rejällt. För vi ligger så bra till, känns det som. En annan sak är att vindkraft är ren och för en som verkligen inte gillar kärnkraft är det som en underbar dröm som börjar segla upp som en verklighet inom en för mig kort tids horisont.

Ja det var ett Ax plock från dagen.

Inga kommentarer: