En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 11 mars 2008

kommunismens mörka historia

Igår tog kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth emot en faktabok från Forum för levande historia om kommunismens brott mot mänskligheten. Målet med boken är att öka kunskapen om ämnet i hela landet och det ska följas upp med lärarseminarier och en utställning som turnerar runt i Sverige.

Några av 1900-talets värsta brott har begåtts i kommunistiska regimer och arbetet med att uppmärksamma dessa är mycket viktigt. Området ligger inom ramen för Forum för levande historias grunduppdrag.

- Regeringen vill, genom sitt uppdrag om kommunismens brott mot mänskligheten till Forum för levande historia, belysa och informera - inte minst den uppväxande generationen - om kommunismens mörka historia, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i en kommentar.

- Vi får aldrig glömma dessa brott och nu fortsätter Forum för levande historias viktiga arbete med att sprida materialet i skolorna.

Jag hoppas att denna utställning även når Söderhamns Kommun. Vi behöver jobba för ett mer tolerant samhälle befriat från vänster- och högerextrema tolkningar av sanningen.

Sidan hittar du Här

Saxat från min första ledare i HT den 9/11-04.
"Runt om i världen och genom historien har människor som kämpat för rättvisa och frihet blivit förtryckta av kommunistiska regimer. Jag beklagar att det finns människor som fortfarande kallar sig själva för kommunister. De åstadkommer inget bättre än en onödig legitimering av kommunismens förakt för människors verkliga frigörelse från systemen.

Inga kommentarer: