En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 11 mars 2008

Handikappolitiska rådet

Idag på em så hade det Handikappolitiska rådet möte. Vi pratade om tilläglighetsplaner, det handikappolitiska programet mm. En stor fråga för oss är att leva upp till att alla lokaler skall vara tillgänglighets anpassade fram till 2010. Jag tror inte vi kommer att klara det, men ambitionen bör vara att vi skall komma väldigt långt i det arbetet. Där har det handikappolitiska rådet en oerhört stor roll tillsammans med HSO föreningarna.

Jag har varit ordförande för rådet sedan den nya mandatperioden inledes, det är oerhört lärorikt. Men det är även ett svårt uppdrag, för man jobbar med människor väldigt speciella vardag och skall försöka göra lättnader för dessa.

Idag var dock det stora samtalsämnet på rådet om det finns mögel i verkstäderna. Allergiförbundet har den känslan och rådet vill att fråga utreds ordentligt. Vilket också kommer att göras. Verstäderna är ett ställe där det samlas massor med människor och luften där inne måste vara ren. Frågan tas upp igen vid näsa råds möte den 13 maj.

Inga kommentarer: