En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 22 april 2009

Succé med Gert och Robban

Strax före klockan 19 så kom då Robban och Gert till Söderhamn. De anlände i en mindre karavan av Söderhamnare som mötte upp herrarna på deras färd. När de gick upp mot Rådhuset i Söderhamn så sjöng Monica Törnell ackompanjerad av Thomas Jutterström. Mycket vackert och stämningsfullt. Det var även många människor på torget som tog emot dem där de fick välförtjänta applåder. Idag passerade de 100 mil, det vill säga att de har nu ca 80 mil kvar på sin resa från Ystad till Haparanda.

Tobias Törnell fakirade för oss, som var uppskattat av alla. Det genomfördes även dans av killarna i gruppen South Hampton Crew, roligt och inspirerande.

Jag har även fått lite information om prostatacancer i punktform av Zu-Yon Han som jobbar på uppdrag av Cancerfonden och som även var med i Söderhamn idag.


- Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform

- Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer, vilket motsvarar en man i timmen och ca 9000 män per år

- Ca 70 000 män som har eller har haft prostatacancer lever i Sverige idag

- Prostatacancer är den cancerform bland män som orsakar flest dödsfall, ca 2500 per år

- Hälften är under 70 år när de får diagnosen, men sjukdomen är ovanlig före 50-års ålder

De pengar vi får in, säger Zu-Yon, under vår färd mellan Ystad och Haparanda går till kampen mot prostatacancer. Detta innebär bland annat:

- Informations- och kunskapsspridning

- Finansiering av prostatacancerforskning

- Finansiering av grundforskning
---
Sådan här kortfattad information påvisar det viktiga i det arbete som Gert och Robban gör i kampen mot prostatacancer. Tack för hjälpen Zu-Yon.

Det är många som har tagit bilder jag lägger länkar här som ni kan gå in på

Robert Aschberg

Gert Fylking

Söderhamns kommun

Sofia Grälls

Imorgon möter jag upp herrarna kl. 08.00 vid Stugsunds kajen för att sjösätta sjöräddningens båt. Sedan får vi nöjet att visa små delar av Söderhamns oerhört vackra skärgård.

Inga kommentarer: