En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 8 april 2009

Stolt över våra ledande Centerpolitiker i länet

Idag på www.centerpartiet.se/gavleborg finns det en artikel undertecknad av de främsta Centerpolitikerna i länet, riksdagsledamot, landstingsråd, kommunalråd, oppositionsråd där de beskriver Regeringens ekonomiska stöd tryggar vård, omsorg och skola… Artikeln hittar ni Här.

Jag vet att dessa I många olika sammanhang har påtalat problemen för regeringen och jag är även övertygad om att deras åsikter vägt tungt. Så medborgare I Gävleborg, vi har duktiga Centerföreträdare I Gävleborg som vi skall vara stolta över.

För Söderhamns del så inbringar detta statliga stöd 13 miljoner 2010, 10 miljoner 2011 och 10 miljoner 2012. Viktigt att framhålla är också att dessa 17 miljarder, som blir 33 miljoner för Söderhamns kommun, inte är det enda tillskottet till kommunernas ekonomi som alliansregeringen gjort. 2010 har kommunsektorn fått en sammanlagd nivåhöjning på 20 miljarder jämfört med 2006. Även sänkta arbetsgivaravgifter har gett kommuner och landsting bättre förutsättningar att klara sig hyggligt i kristider.

Östros och Socialdemokratin forsat som jag förutspådde att spy gala över att det kom pengar till kommunsektorn, de ville att det skulle vara mycket mer. Men just nu känns allt som oppositionen gör som ett sätt att släta över Wanja skandalen med AMF, eller kanske ett begynnande Rosorna krig, Då Mona Sahlin på ett pampigt och klumpigt sätt försöker bestämma över en fristående (?) organisation hur de skall hantera förtroendevalda.
Kanske är det problematiken att förklara de höga pensionerna inom arbetarrörelsen – för det går inte. Så igår när Östros kallade regeringen för Hjärtlös för att de ger pengar så använder han inte samma vokabulär när han pratar om Erland Olausson pension.
Hur som helst så kommer oppositionen att försöka hitta varje liten/stor sak att slå på för att dölja att man inte bara misslyckats med att styra landet I 12 år, man misslyckas även med att vara oppositionsparti.

1 kommentar:

Kalle Khalidy sa...

kanske Socialdemokraterna skulle sluta kasta sten när de sitter ett enormt glashus