En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 4 juni 2007

5 juni Världsmiljödagen

Sedan 1972 firar man den internationella miljödagen. Det är en FN-dag som bör göra oss mer medvetna om vårt klimat och vårt sätt att leva.

Söderhamns kommun vill i år uppmärksamma världsmiljödagen genom att bjuda Söderhamnarna på film och teater.

* Vi visar filmen En obekväm sanning på CFL klockan 09.00, 14.00 och 19.00. I filmen berättar Al Gore om växthuseffekten och dess konsekvenser. Efter filmen kan du ställa frågor och diskutera klimatet med politiker och miljöexperter. Möjligheter kommer också att finnas för att göra Naturskyddsföreningens test på din egen klimatpåverkan.

* På biblioteket spelas Naturskyddsföreningens miljöshow Sweet Dreams klockan 12.00 och 15.00. Genom satir, allvar och ironi och med sång, teater och poesi tas miljöfrågor upp på ett annorlunda sätt. Föreställningen passar både ungdomar och vuxna och följs upp med en diskussion.

Hjärtligt välkommen till biblioteket och CFL för att fira Världsmiljödagen!

Själv kommer jag att medverka som lite halvmoderator Visningen på CFL kl.09.00 samt kl. 19.00 och förhoppningsvis som åskådare på biblioteket kl. 15.00. Det är sådana trevliga saker man får göra när man väljs till Ekokommunjrådets ordförande.

Inga kommentarer: