En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

torsdag 14 juni 2007

X-trafik i två dagar

Sitter sedan några år med som ledamot i X-trafiks styrelse. X-trafik är Gävleborgs läns kollektivtrafik bolag, de som sköter busstrafiken, delar av den regionala tågtrafiken, färdtjänst frågor, bussgods mm.

Efter varje val, så blir det en ny styrelse och jag har fått fortsatt förtroende från Centerpartidistriktet i Gävleborg att sitta kvar som ledamot, vilket jag är glad över. Det är oerhört spännande uppdrag att vara med och se men även agera för att kollektivtrafiken skall bli bättre i länet. Att jobba för att X-trafik skall vara möjliggörare för människor att ta sig till och från skolan, jobbet, fritidsaktiviteterna eller anhöriga.

Den 26 april i år valdes det då en ny styrelse i X-trafik och vi fick en ny ordförande efter att Eva Zakrisson Karlsson slutade (s) efter 10(?) år som ordförande. Ny ordförande för bolaget blev Åke Bengtsson (s).

Hur som helst nu skall vi idag drillas i Aktiebolagslagen och rollen som styrelseledamot och lära känna varandra. Imorgon kommer det första styrelsemöätet att vara och det är då man får veta om styrelsen vågar fatta beslut. Det hoppas jag att den är.

De här fyra åren som ligger framför oss nu är det en rad upphandlingar som skall göras med varierade krav från kommuner, landsting och medborgare och allt till ett pris som inte får bli för högt. För att människor skall åka buss så måste det även märkas i plånboken. Miljö i all ära, men ser inte människor i sin vardag att man tjänar på det – då är det inget man bryr sig om….

Roligt skall det bli i alla fall.

Inga kommentarer: