En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 11 augusti 2010

För en grön framtid i Söderhamn – Miljö och klimat (del 3)

Saxat från Centerpartiet i Söderhamns valplattform;

Miljö och klimat
Kommunala beslut skall präglas av en sund avvägning mellan ekologi, ekonomi och sociala faktorer så att vi inte äventyrar våra barns och barnbarns framtid.

Vår ledstjärna är bruka utan att förbruka så att vi kan lämna över en värld i balans. Vägen till hållbarhet går bland annat via utfasning av fossila bränslen till förmån för förnyelsebara energislag, energieffektivisering av föråldrade tekniker samt kunskapsöverföring i syfte att öka förståelsen om behovet av helhetslösningar.

Vi vill
- Att de kommunala verksamheterna skall vara föredömen vad gäller energi och miljö. Införa förnybar energi i offentliga lokaler samt uppmana och stötta företag och organisationer i kommunen att göra samma sak.

- Göra det möjligt för kommunens medborgare att själva kunna påverka den egna el- och vattenförbrukningen.

- Arbeta för en utbyggd och miljövänlig kollektivtrafik, för övergång till miljöbilar, samt att biogastankställen och biogasproduktion under mandatperioden skall finnas i kommunen.

- Nyttja de lokala gröna näringarna på ett aktivt sätt så att exempelvis andelen lokalt närproducerade matvaror ökar i vård, skola och omsorg, för spridning i hela samhället

- Skapa nya attraktiva boendemiljöer i kommunen.

- HÅLL SÖDERHAMN RENT!

Fortsättning följer…

Inga kommentarer: