En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 3 september 2007

stugsundsudden - en kamp vi måste vinna

Idag på e.m var jag på ett seminarium om Stugsundsuddens framtid. Denna udde som under stab suecia tiden blev så miljöförorenad av kreosot, tjära, kopar m.fl miljögifter som gör att det inte går att göra så mycket där i dagsläget.

Rapporten som presenterades idag påvisar att till ett vist pris så går det i framtiden att få Stugsundsudden till ett planlagt område för bostäder. Men det krävs mycket pengar och en rejäl urschaktning av miljögifter som skall renas.

Vi kommer att vidta de åtgärder som vi behöver, detta är en kamp mot miljögifterna som Söderhamn måste vinna. Både för mänskligheten och för den biologiska mångfalden.

Rapporten går att beställas via kommunen eller via mig. magnus.svensson@soderhamn.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Magnus!
Utomordentligt olyckligt att använda fel betäckning dvs. Sandviksudden. Sandviksudden är kommunens intressantaste projekt för kustnära boende. Jag utgår från att du menar Stab Svesias område i Stugsund. Om personer som söker Sandviksudden på google och får upp detta så kommer man troligen inte att vara intresserad av att ställa sig i kö för en tomt.
Hoppas det går att rätta till.
Hälsningar
*Gunnar