En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 25 september 2007

KUS nämnd den 24 september

Igår hade vi Kultur- och samhällsutvecklingsnämnd hela dagen. Vi började dagen med att den kommunal revisionen i en timme fick berätta om sitt uppdrag och fråga ut oss nämndsledamöter kring ny organisation, verksamhet och mål med vårt arbete… jag tror vi klarade oss bra.

Sedan hanterad vi budgetärenden. I dagsläget ligger vi strax över 4 miljoner plus och på årsbasis räknar jag med ett noll resultat.

Vi gick även igenom investeringsäskanden för den kommande 4-års perioden. För KUS räkning har vi investeringar som ligger i röret på ca 60 miljoner. Alla dessa kommer inte att bli av. Men Jag har en stark förhoppning om att investeringar på Forsbackabron och Grundviskbron ligger bra till. Alla investeringar skall vidare upp till Kommunstyrelsen för bedömning och sedan till Kommunfullmäktige för ett avgörande beslut. Men nu har KUS nämnden gjort sin bedömning

Vi gav även ett anslag på 30.000:- till Broberg som ett evenemangsbidrag då de skall arrangera världsmästerskap i bandy för 19 åringar. Roligt att det händer saker i kommunen.

Eftermiddagen igår gick till att diskutera de utredningsuppdrag som KUS har. Det gäller Handlingsprogram för skärgårdsutveckling, Utveckling av sport- och friluftsområdet Hällåsen - Hällmyra med omnejd, handlingsprogram för Ljusnans mynning, handlingsprogram för det vattenära området i Söderhamns stad samt det utredningsuppdrag som vi har kring landsbygdsutveckling.
Mycket bra diskussioner kring dessa handlingsprogram som om man skulle slå ut det på pengar skulle hamna på över 100 miljoner kr… Nu kommer inte allt att vara kommunala medel, men det finns en kraft i Söderhamns Kommun som inte tidigare har funnits så tydligt.
Men vi vet nu att kommun, företagande och den ideella sektorn måste samverka om vi skal nå resultat.

KUS har här ett viktigt uppdrag att fungera som motor, men även genom att tillskapa mötesplatser där vi kan mötas.

Inga kommentarer: