En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 3 september 2007

Ljusne går en intressant framtid till mötes

Åkte idag på f.m runt i Ljusne med Ljusneortens bruks museum ordförande Aage och tittade på olika kulturella byggnader utifrån ett industri och bruks perspektiv. Mycket intressant. Det finns oerhört mycket att se och utforska i Ljusne.

Just nu håller kommunen på att jobba med ljusnansmynning och hur vi skall öppna upp Ljusne mot havet. Här är det nu dags att vi tar in befolkningen i Ljusnes åsikter och tankar. Det handlar inte bara om att öppna upp Ljusne det handlar lika mycket om att Söderhamn måste vara en bättre kommun att leva i även för de som bor i ljusne, ala valvik mm.

Ljusne är oerhört vackert med många fina byggnader och ur ett turistiskt synsätt så borde detta gå att kombinera. Industrihistoriksa byggnader, utomhusbad, sportfiske, en camping mm.
- som sagt Ljusne har en intressant framtid om vi hjälps åt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett första steg bör vara att radikalt minska buller och kreosotlukt från sågverket. Buller och lukt skrämmer bort både turister och boende. Här har Söderhamns politiker en viktig roll. Vågar politikerna inte ställa krav på ägaren av sågen, Stora Enso?