En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 14 augusti 2009

SVEA är i Söderhamn

Just nu har Sveriges elevråd SVEA sin sommarvecka. Den är förlagd i Söderhamn och ute på Moheds camping. 56st ideellt aktiva är där för att lära sig och inspireras för att skapa bättre elevdemokrati på skolorna runt om i vårt land.

Jag tog en tur ut och träffade dem. Mycket intressant. Hade även turen att träffa deras förbundsordförande Tobias Jobring (hans blogg HÄR) och diskuterade lite elevdemokrati.
Jag träffade även Söderhamns bördiga Charlotta Öberg som är utbildningsansvarig på SVEA (hennes blogg HÄR) under några minuter. Men hon hade det väldigt hektiskt :-) Nästan så man minns hur det var att jobba i en ungdomsorganisation...

Att det finns organisationer som jobbar med elevdemokratin är mycket viktigt. De skapar förutsättningar att de som studerar får en bättre studietid. Mycket roligt att de dessutom väljer att lägga sin utbildning i Söderhamn. De nämnde även att de kanske kommer tillbaka till Söderhamn i höst. Jag håller tummarna för det och hoppas då att så många som möjligt av de elevråds aktiva på skolorna i Söderhamn får möjlighet att delta på deras aktivitet.

Länk till SVEA HÄR

Inga kommentarer: