En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 10 augusti 2009

Grannsamverkan för miljön i Söderhamn tilldelas Centerpartiets miljöpris för 2009

Varje år så delar Centerpartiet i Söderhamn ut ett miljöpris. Det är för oss ett viktigt instrument för att kunna synliggöra alla de duktiga människor som med miljöfrågan på ett praktiskt och väldigt lokalt sätt.

I år tilldelade vi projektet grannsamverkan för miljön vårt pris. Det är fem familjer som känner att de vill påverka sin framtid. Dom gör det också på ett sådant sätt så att fler små lokalsamhällen skulle kunna göra på liknade sätt. Imponerande, inspirerande och ett riktigt nutids-/framtidstänk.

Länk till Grannsamverkan för miljön finns HÄR

Vår motivering till miljöprisvinnarna kommer här nedan

Grannsamverkan för miljön i Söderhamn tilldelas Centerpartiets miljöpris för 2009.

Fem familjer i Vågbro tar klimatförändringarna på största allvar. I projektform håller man som bäst på att utbilda sig och praktiskt försöka ställa om vardagslivet till att bli mer hållbart och resurssnålt.

Centerpartiet i Söderhamn tycker detta är ett utmärkt initiativ och att sättet att jobba i det lokala samhället för en bättre miljö är exemplariskt. Det är när människor visar hänsyn till vår gemensamma miljö, som vi skapar ett ekologiskt hållbart samhälle för framtiden. Projektet Grannsamverkan för miljön visar att det är möjligt och fungerar som en god förebild för alla små samhällen runtom i vår kommun.

Inga kommentarer: