En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 27 februari 2009

Apoteksfrågan visar den tydliga skillanden mellan oss och Socialdemokratin

Apoteksdebatten fortsätter. Igår fick jag och Anders W ett svar på vårt debattsvar. Länk Här.

Ett sådant påhopp kan man inte låta bli att svara på. För det visar så tydligt skillnaden på hur man ser det omgivande samhället och all den kraft som finns hos människor. Det skrämmande är också att Socialdemokratiska riksdagsledamöter, likt värsta kommunisterna slås för att bibehålla Monopol i Sverige. Skrämmande!!
Här svaret i löptext

Svar till Per Svedberg( s )
Med Per Svedbergs senaste inlägg i blir apoteksfrågan tydlig för väljarna. Per och socialdemokraterna tycker att det är bra som det är idag. I Söderhamn finns inget apotek öppet från lördag eftermiddag till måndag förmiddag. Det tycker Per är bra. Sverige har betalar höga priser till läkemedelsindustrin för landets mediciner. Det tycker Per är bra. Per tycker vidare att ett statligt monopol är det effektivaste sättet att bedriva handel. Det tror inte vi.

Apoteksfrågan kommer att bli en fråga där väljarna får fatta beslut hösten 2010. Vi kommer då att ha ett antal privata apotek, drivna av småföretagare och av stora apotekskedjor. Väljarna har då två alternativ att välja mellan. Ett Alliansalternativ som vill fortsätta låta tusen blommor blomma och ett vänsteralternativ som vill göra livet surt för alla privata apotek med syfte att förstatliga privata apotek.

Vi känner oss trygga i att svenska apotekskunder kommer att tänka som norska apotekskunder det vill säga inte direkt längta tillbaka till det statliga monopolet.

Magnus Svensson ( c )
Anders W Jonsson ( c )

Inga kommentarer: