En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 4 maj 2009

Söderhamn är en klättrare

Idag så pressenterar Svenskt Näringsliv sin årliga rankinglista. Söderhamns kommun har från förra gången den pressenterades klättrat 68 platser och ligger nu på plats 110.

Från ha varit en bruksort med många stora industrier så har Söderhamn genom många, svåra och tuffa omstruktureringar och nerläggningar av arbetsplatser i kommunen. Blivit en kommun där det nu finns många små och medelstora företag. Vägen ditt har varit jobbig, men nu är vi på rätt väg.

Centerpartiet har varit med och styrt kommunen sedan 2002 tillsammans med Socialdemokraterna. Men jag vågar säga att ingen politiker har som Lennart Olsson ( c ) kommunalråd i Söderhamn försvarat och pratat företagarfrågor och näringslivsfrågor i alla lägen. I honom har företagarna på orten haft en otroligt stark företrädare. Jag tror och vet att många företagare hör av sig till Lennart och berättar hur det går för deras näringsverksamhet. Så detta är en stor framgång för Söderhamn, för företagarna i vår kommun och för Lennart Olsson.

Vi får dock inte sätta oss ner och vara helt nöjda. Vi skall bli en ännu bättre kommun att verka i som företagare och vägen ditt skall vi göra genom dialog med företagarna men också genom ett starkt politisk ledarskap.

Artikeln på Svenskt Näringsliv hittar ni här

1 kommentar:

Kalle Khalidy (c) sa...

Jag skulle ha kommentaerat, men den enda kommentaren är att jag håller med fullt ut om Lennart. Verkligen kul att Söderhamn fortsätter att klättra och att vi därmed är på rätt väg när det gäller ett företagsvänligt klimat. Vi är, som du nämner, inte framme ännu men på god väg.
Det blir ännu viktigare att jobba vidare så att vi står rustade när nya dele av E4 står klar hösten 2011. Det är sannolikt att tillströmningen av människor ökar då många fjällresenärer då väljer E4 istället för 83:an genom Bollnäs.