En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 26 maj 2009

Centerpartiet har miljöcertifierats

PRESSMEDDELANDE // Centerpartiet har miljöcertifierats

Som förmodligen första politiska parti har Centerpartiet miljöcertifierats enligt Miljöledning ISO 14001:2004. Centerpartiet ser detta som ett naturligt steg i partiets långa historia som ledande miljöparti.

– Detta är första gången jag hört talats om att ett politiskt parti har miljöcertifierats, säger Per-Olof Winberg utvecklingschef på SFK Certifiering.

– Centerpartiet går före och visar att det går, och att det finns ett värde i, att miljöcertifiera en verksamhet trots att det inte är en komplex tillverkningsindustri. Centerpartiet har gjort ett gediget arbete och de har insett vilken nytta certifieringen har för deras verksamhet, säger Per-Olof Winberg utvecklingschef på SFK Certifiering.

– Som ett offensiv miljöparti lever vi som vi lär. Miljöcertifieringen är en del i vårt miljöarbete och det är kul att vi är först vilket vi naturligtvis också ska vara, säger Centerpartiets partisekreterare Anders Flanking.

Att organisationens miljöarbete kvalificerats för miljöcertifiering innebär en kvalitetssäkring av hur alla medarbetare dagligen arbetar med miljöfrågor. Certifieringsprocessen innebär också att miljöarbetet blir en naturlig och integrerad del av det löpande arbetet.

I och med certifieringen har organisationens miljöarbete öppnats för extern granskning från revisorer. Certifieringen innebär därmed ett långsiktigt arbete där organisationen åtagit sig att arbeta för ständiga förbättringar där certifieringen utgör en början.

Inga kommentarer: