En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 15 maj 2009

Abirs besök den 13 maj - Succé!

Den 13:e maj så kom då Abir Al-Shalani, 33år från Botkyrka och en av Centerpartiets toppkandidater till Europaparlamentet (nr.3) till Gävleborg på en heldags turné.

Vi började i Gävle och på Högskolan där hon debatterade mot Jonas Holm (m), Anders Ekberg (fp), Yommi Renström (s), Ella Bohlin (kd), Hanna Lövqvist (v), Carl Schlyter (mp)och Åsa Sund (jl). Debatten handlade om fildelning och den rörliga marknaden. Det kan konstatera att Abir var den som var absolut bäst även om den som fördelade ordet ogärna gav det till kvinnor. När det gäller skillnader så kan man också konstatera att S, V och mp har svårt med frågeställningen kring en rörlig arbetsmarknad. De pratar fortfarande om social turism även om de inte säger de orden rakt ut.

Efter debatten så kom en företrädare för Junilistan fram och var ytterst otrevlig mot Abir. Han påpekade även att hon hade felaktig kulturell bakgrund. I och med det påhoppet så tillhör nu Junilistan samma svarta och vidriga identitetskris som Sverigedemokraterna. Vi lämnade den rasisten ganska snabbt efter ett mindre verbalt ordkrig.

Direkt ut till Hille Golfklubb och träffa Svenskt Näringsliv och några av deras medlemmar. Där diskuterades det hur medborgare ser på olika politiska frågeställningar som är kopplade mot företagande.

Vidare mot Wasaskolan (gymnasium) i Gävle. Där det var ungefär samma panel som på Högskolan. Jag var inte med och lyssnade på debatten. Men är till 99.9% säker på att Abir vann slaget om förstagångsväljarna på den skolan :-) På skolan möte även CUF i Gävle upp och hjälpte till med och kampanja.

Sedan drog kampanjtåget vidare mot Söderhamn och stadsbiblioteket. Det var ett öppet möte och ca 20 personer kom. Mycket bra! Abir pratade om den goda stormakten och EU som den goda globala ledaren, där vi återupprättar friheten och öppenheten i Europa.
Lennart Hammarström som är ordförande i Företagarna på lokalplanet var inbjuden för att ställa några företagsfrågor, vilket han gjorde och också fick svar på. Abir pratade om vikten av den inre och fria markanden. Där de fyra friheterna som anges i EU samarbetet måste få fungera. Abir pratade även om vikten av att EU gör rätt saker, de stora gränsöverskridande frågorna. Inte det som kan och skall lösas på lokal nivå.

Abirs kampanj i Gävleborg kan sammanfattas i ett ord. Succé!

Länkar kopplade till besöket
Svt Här (ca6:30 in)
TV4 Här
Arbetarbladet Här och Här
Gävledagblad Här
Söderhamnskuriren Här
Ljusnan Här (från Centerpartiets distriktsstämma)
Abir Al-Sahlani Blogg Här

Inga kommentarer: