En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 2 december 2008

Umeå är årets ungdomskommun

Umeå har utsetts till Årets ungdomskommun 2008 av Ungdomsstyrelsen. Umeå får utmärkelsen för sitt långsiktiga ungdomspolitiska arbete.
Kommunen satsar på ungas inflytande och delaktighet, fritidsverksamhet och förebyggande arbete. Ungdomsminister Nyamko Sabuni delade ut priset i samband med Ungdomsstyrelsens rikskonferens i torsdags. Läs mer här

Söderhamn har som målsättning att bli Årets ungdomskommun senast år 2012. Den prioriterade målgruppen för satsningen är ungdomar 13-20 år. Satsningen består i att under tre år avsätta 25 miljoner på ungdomsverksamheter och ungdomsprojekt.
Den satsning består bland annat av..
Drömverkstan
Europaresan
Fritidsgårdar
Förbättrade förbindelser
Grafittivägg
Idéverkstad
LUPP
Rådslag i skolan
Ungdomsbrandkår
ungdomsmiljonen
ungdomsportal
Ungdomsstöd
Urix
Verkstäderna
Årets ungdomskommun? (lite om Ungdomsstyrelsen samt tidigare vinnare)

Samt allt det andra som kommunen gör för ungdomarna i kommunen när det gäller fritidssysselsättning, kultur, sport, musik mm

Jag vill det varmaste gratulera Umeå, som gjort ett jättebra jobb med sin ungdomspolitik. Jag tror vi har delar av deras satsning som vi i Söderhamn kan lära oss mycket av. Det för att ungdomarna i vår kommun skall få det ännu bättre.

Har du som ung i kommunen något bra förslag, så dela gärna med dig.

Inga kommentarer: