En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 10 december 2008

Namnlistor + DN

Idag har man räknat antalet namn på namlistorna, där man Protesterar mot utvisningen av Lys Nsem och hennes dotter Jessica. Fick ett SMS av Linus som håller i den gruppen, så var det närmare 6000 namn, då hade man inte räknat alla. Inte tagit del av de namn från Facebook gruppen som protesterar mot utvisningen(Nästan 1400 medlemmar) mm. Så det går bra.

Även DN har idag på sin ledarsida(s.2) skrivit om fallet Lys och Jessica, det hitade jag inte på nättet så jag lägger ut texten här.

"Utvisade till kriget
På gårdagens sidan 4 skrev jag om den fruktansvärda situationen för flickor och kvinnor i Kongo.
Magnus Svensson, gruppledare för Centerpartiet i Söderhamn, Uppmärksammar Kontinuerligt på sin blogg att Sverige i förra månaden utvisade en ensamstående tonårsmamma och hennes lilla dotter till samma land. Den inhumana utvisningen av Lys och Jessic Nsem får Svensson att skriva, att han som svensk skäms över vad vi har gjort.
Hundratusentals människor är på flykt undan krigshandlingar mellan regering och rebeller i Kongo, där civilbefolkningen utsätts för systematiska våldtäkter, tortyr och mord.
Enligt svensk lag definieras skyddsbehövande, som inte faller under FN:s flyktingkonvention, bland annat som personer som har lämnat sitt hemland och har starka skäl att frukta tortyr och behöver skydd på grund av inre väpnad konflikt. Det råder ingen tvivel om att Sverige bör ge Lys och Jessica asyl"
// LISA BJURWALD

Det är oerhört tacksamt att driva denna kamp mot myndigheten, då vi ser att många är villiga att protestera samt att DN som en ledande svensk tidning tar upp detta på sin ledarsida. Frågan är dock, varför ser alla vi att det är fel, medan myndigheten tolkar sitt beslut som rätt? Vilken värld lever de i, som vi andra tydligen inte gör?

Vill tacka alla som skrivit under namninsamlingen och Tacka Lisa och DN som uppmärksammar denna inhumana utvisning.

Inga kommentarer: