En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 3 december 2008

Riksdagsledamot lever en vecka på studiemedel

Ulrika Carlsson (C) är en av fyra riksdagsledamöter som under en vecka ska leva på endast studiemedel. Under en vecka ska 596 kronor räcka till mat, kläder/skor, hygien och nöjen. Det är en kampanj i samarbete med TCO för att uppmärksamma studenters livssituation.

- Det här blir en tuff vecka. Man ser ju direkt att det inte finns möjligheter att unna sig något, i så fall hade jag fått planera och börjat spara i tid, säger Ulrika Carlsson (C), ledamot i riksdagens utbildningsutskott.

Centerpartiet har länge drivit kravet om höjt studiebidrag och att det så kallade fribeloppet ska höjas. Centerpartiet vill höja studiemedlet med 500 kronor per månad och fribeloppet från dagens 100 000 kronor per år till 150 000 kronor per år, för att på sikt helt avskaffa det.

- Studenterna måste få ett rimligt studiebidrag, men framförallt måste fribeloppet höjas så att studenter som jobbar extra inte straffas för denna viktiga arbetslivskontakt, säger Ulrika Carlsson.

Läs mer på Ulrika Carlssons hemsida här och på TCO hemsida här
--
Själv vill jag bara lyckönska Ulrikas goda initiativ och jag hoppas att hennes synliggörande av att studiebidraget är för lågt, kommer att resultera i att det blir höjt.

Sverige och övriga världen befinner sig i en finansiell kris och skall Sverige ha möjlighet att klara sig bra i den och de lågkonjunkturer som kommer framöver så måste vi ha system som motiverar människor att studera. Både av karaktären att man skall få kunskap/bildning men även för att överleva ekonomiskt under tiden man höjer sin utbildningsnivå. Bra jobbat Ulrika.

Inga kommentarer: