En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 30 maj 2007

G8 möte = kravaller och säkerhetsföreskrifter….

Nästa vecka så är det åter ett G8.möte. Denna gång i Heiligendamm vid tyska östersjökusten. Som alltid ved dessa träffar så står bråkstakarna redo att förstöra mötet, jag förstår inte varför… Har dessa bråkstakar fått sina frågor tillgodosedda någon gång genom att förstöra möten.

I måndags drabbade 4.000 vänsterradikaler och och kritiker av världsutvecklingen samman med polisen på Hamburgs gator.

G8 är en trojka som består av 8 av världens mäktigaste länder. Temat för årets G8-möte är kampen mot global uppvärmning och mot fattigdom, särskilt i Afrika.
Den tyska förbundskanslern Angela Merkel uttalade förhoppning om att få med de övriga G8-länderna att gå med på en 50% utsläppsminskning av klimatgaser fram till 2050 ser ut som en alltmer avlägsen vision.

USA säger Nej, även fast President Bush, har vetskap om farorna med den globala uppvärmningen. Den indiske miljöministern Pradipto Ghosh att "sådana åtagande hotar BNP-tillväxten".

När länder träffas för att göra upp om långsiktiga inriktningar och mål, så hoppas man att dessa har modet att fatta beslut som gynnar världens fortsatta existens. Men tro är att det ansvaret kommer man att ta.

Till skillnad från skrikande och stenkastande vänsterradikaler så tror jag att kunskap, opinionsbildning, dialog leder till förändringar. De fredliga vägarna måste alltid vara en lösning för oss som tror på folkviljan och Demokratin.