En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 3 augusti 2007

SSU och fusk

Läser på politikerbloggen om fusket i SSU från igår. Det är skrämmande hur mycket mygel och fusk det finns inom det gamla regeringsbärandet partiets ungdomsförbund.

Andra delar är att det pågår en öppen strid om vem som skall bli ny förbundsordförande. Elin Lundgren (s) Gävle (fd. Söderhamnare). Lämnar SSU:s förbundsstyrelse en vecka innan kongressen.

Hur man än vrider och vänder skandalerna och = tecknet mellan SSU och Fusk så skadar detta demokratin. Kan inte unga människor som engagerar sig sätta position och medel för politisk sak, då är det skamligt.

För någon dag sedan kunde vi läsa att antalet norska ungdomar engagerar sig mer politisk. Där jobba man mer med lokalafrågor och engagemanget blir så mycket närmare. Där tror jag alla ungdomsförbund har något att omvärldsspana gentemot.

Jag hoppas för demokratin och SSU:s skull att det int kommer något mer nu... men jag är rädd att det kommer det att göra.

Inga kommentarer: