En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 29 augusti 2007

Centerpartiet bidrar till att Hela Sverige skall leva

Hela Sverige skall leva

Mer tillväxtorienterat fokus på utvecklingspolitiken
- Regeringen har påbörjat ett utvecklingsarbete för att ändra fokus på den regionala utvecklingspolitiken till mer tillväxtorienterat och byggt underifrån.

- Konkurrenskraftiga regioner, företag och människor är en förutsättning för ett konkurrenskraftigt Sverige. Den nya regionala tillväxtpolitiken bygger på att alla delar av landet ska kunna bidra till Sveriges tillväxt och att varje region ska ges ansvar och befogenheter som innebär möjligheter att växa från utifrån sina egna förutsättningar.

- Det är en viktig uppgift för regeringen att skapa förutsättningar för stärkt utvecklingskraft i såväl små och medelstora städer och i storstadsområden som i gles- och landsbygd.
Politiken stimulerar och gynnar företagande

- Inte minst för landsbygden och för norra Sverige är det väsentligt att politiken stimulerar och gynnar företagande. Regeringen har därför presenterat en rad olika åtgärder för att Sverige ska bli ett av världens bästa länder att starta och driva företag i.

Nya struktursfonsprogram med totalt ca 17 miljarder
Nya regionala strukturfondsprogram för åren 2007-2013, inom åtta programområden som täcker hela landet, har utarbetats. Dessa finansieras till hälften av EU med cirka 8,4 miljarder kronor och minst lika mycket nationell medfinansiering och extra tilldelning till de fyra nordligaste länen.

Fortsatta företagsstöd. driftbidrag och nedsatta energiskatter
- Fortsatta regionala företagsstöd (t ex regionalt investeringsstöd, sysselsättningsbidrag, transportbidrag och nedsatta socialavgifter).

- Fortsatta driftbidrag till icke statliga flygplatser och fortsatt stöd till bredbandsutbyggnad i små orter och på landsbygd.

- Fortsatt nedsatta energiskatter i många kommuner och sänkt liftkortsmoms.

- Regeringen har kraftigt ökat bidragen till lokal utveckling.
----
ÄNTLIGEN!!!
Nu ser jag äntligen att Centerpartiet är med och leder detta landet mot rätt håll. När en regering är med och skapar förutsättningar för hela landet så kommer också tillväxten och arbetstillfällen i hela landet... Mycket bra och mycket betryggande att se :-)

Vill dock inte undergräva det alliansregeringen gjort på en massa andra håll i samhällsstrukturen. Men detta är en oerhört viktig signal att man tror på landet och medborgarna som bor i det. TACK!

Inga kommentarer: