En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 15 februari 2010

ROT och RUT ger jobb!! Succé !

I valrörelsen 2006 stod jag och ett gäng Centerpartister från Söderhamn vid tribunen och förklarade alla möjligheter som vi såg med de hushållsnära tjänsterna. Mer tid för familjen, mer pengar till statskassan, svarta jobb blir vita mm. Det visar sig NU att vi hade rätt i våra antaganden. De svarta jobben har blivit vita. I en rapport från företagarna så skriver man att om man räknar försiktigt så har detta skapat 12 000 nya jobb, men att effekten kan vara så mycket som 35 000.

Jag har roat mig att prata en del med företag i Söderhamn som kan ha varit berörda av ROT och RUT som nu kallas HUS avdraget. De är entydiga och säger att detta har skapat arbeten för dem som i vissa fall varit avgörande för att de skall ha funnits kvar som företag. Otroligt bra.

Som Nicklas Carlsson skriver i Barometern:

"Om de rödgröna vinner valet i höst har de för avsikt att avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster. Detta skulle alltså innebära tusentals förlorade arbetstillfällen, kraftigt minskade intäkter för statskassan, en försämrad livssituation för alla stressade människor som fått lite hjälp med städningen samt en återgång till ett system där du kan få avdrag för den (oftast) manlige snickaren som sätter in ett nytt fönster, men inte för den (oftast) kvinnlige städföretagaren som vill putsa fönstret. Vänsterpolitiken leder därmed till sämre jämställdhet."

Det är otroligt glädjande att Centerpartiet har varit så tydliga i denna jämställdhetsfråga och att den gett sådan effekt. Nu vill C även införa samma avdrag på IT tjänster. mycket lovande, då det förmodligen kommer att skapa jobb för unga människor i Sverige.

Några roliga länkar som är kopplade till det jag skriver om Hittar ni på…. SVD, Expressen , SVD

Inga kommentarer: