En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

tisdag 9 februari 2010

Vänsterpartierna och SAAB

Har tagit hela detta inlägg av Anders W Jonsson, då jag tycker det ät mkt bra (och dagen har gått till annat skriveri än till bloggen)… AWJ:s blogg hittar ni HÄR. .. Det handlar om en del olika turer kring SAAB

Rätt kul kan man tycka. Den ”samlade vänsteroppositionen” har under SAAB resans gång tyckt att:
1 Staten borde köpa SAAB (Sahlin nov 2009)
2 KU anmält Maud Olofsson för att det kunde bli för dyrt för skattebetalarna (Morgan J mars 2009)
3 Så fort SAAB resan tagit en ny vändning sagt att regeringen var för långsam och för passiv.
4 KU anmält Maud Olofsson för att inte de 28 miljarder som anslagits har använts. Bara ynka 4 miljarder har hittills gått åt!!!! Skäms Maud!

Den fråga som vän av ordning ställer sig är hur mycket hade skattebetalarna fått betala till GM om näringsministern hetat Peter Eriksson och finansminstern varit Lars Ohly och hade då SAAB överhuvudtaget funnits kvar idag.

Kanske klokast att se till att bockarna inte behöver bli trädgårdsmästare….
….
Igår kom det ett TT telegrammet:

"EU godkänner lånegaranti till Saab

EU-kommissionen godkänner den svenska regeringens lånegarantier till Saab Automobile, som ska möjliggöra lån från Europeiska investeringsbanken (EIB). Med godkännandet är ett formellt hinder för affären undanröjt. (TT)"

I min värld så har Maud och Näringsdepartementet gjort nästan alla rätt i den här frågan… Jag håller tummarna för att SAAB affären blir av. Politiken har skapt möjligheterna, nu är det upp till marknaden.

Inga kommentarer: