En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 8 februari 2010

Snöskottningen på våra tak kostar ca 100 000 kr per dag

KUS nämnden ansvarar för cirka 110 fastigheter i Söderhamns kommun. Efter den enorma mängd snö som nu fallit över vår vackra kommun så behöver många tak skottas av. Detta för att inte medborgare skall skadas eller att det skall bli materiella skador i form av något går sönder. Den tekniska avdelningen som är ansvarig för detta har naturligtvis inte egen personal till detta, utan har vi har tagit in extern personer. Ca 40 personer är nu inhyrd extra för att hjälpa oss bort med all snö.

Varje dag lägger vi cirka 100 000kr på att ta bort snön, hur många dagar det blir innan vi fått bort all denna snö är nu svårt att säga., tyvärr säger prognosen att det skall komma mer snö över vår kommun under denna vecka.

Jag är ändå väldigt glad över att vår tekniska avdelning lyckats få tag på så många som är uppe på våra tak och skottar bort alla snö, för det är ett riktigt tungt jobb. Så Tack!

1 kommentar:

joakimhorsing sa...

Jaha, så det blir alltså mer snö över Svea Rike.

Träningsvärk av allt skottande...

Lycka till kommunsnön,
Joakim