En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 26 augusti 2011

PM//Centerrörelsen i Gävleborg har beslutat att förorda Annie Lööf som ny partiledare.

Pressmeddelande
Centerrörelsen i Gävleborg har beslutat att förorda Annie Lööf som ny partiledare.

- Centerpartiet behöver en kreativ, inspirerande, kommunikativ, karismatisk och stark ledare som stärker Centerpartiet som organisation och vågar driva förnyad idépolitik utifrån vår värdegrund. Annie Lööf förmedlar ett engagemang som visar vilja att åstadkomma saker. Hon vågar också komma med spännande förslag som nydanar svensk politik. Centerpartiets ledare ska bidra till att medlemmarna känner framtidstro och engagemang så att vi tillsammans kan locka nya människor att vilja vara med och forma framtiden, säger distriktsordförande Karin Ånöstam.

När Annie Lööf ledde partiets valanalysgrupp efter valet 2010 lyssnade hon, på ett utmärkt sätt, in medlemmarnas viljor och önskemål inför framtiden. Hon har visat att hon har en tydlig bild om hur Centerpartiet kan återta rollen som Sveriges mest spännande parti. Det handlar om att hitta tillbaka till Centerpartiets grundläggande värderingar och samtidigt knyta an dessa till framtiden.

För vårt distrikt är det viktigt att en partiledare förstår den verklighet vi i kommuner och landsting har att brottas med varje dag. Det är viktigt att kunna förklara vad vi menar med decentralisering och kunna förena stad och land. Som kommun- och landstingspolitiker möts vi av människor på landsbygden som inte har en service som fungerar och tåg som inte går som de ska. Vi möts av äldre som inte får den hjälp de behöver när de är sjuka och företagare som fastnat i byråkratins krångliga nät. Med Annie Lööf som partiledare kommer vi tillsammans att kämpa för att ändra den verkligheten. Därför får hon vårt stöd.

Centerrörelsen i Gävleborg framhåller att man väljer en av tre mycket starka och duktiga kandidater till partiledarposten.

- Vi uppmanar valberedningen och stämman att bilda det bästa laget i svensk politik. I ledningen för det laget ser vi också Anders W Jonsson som självklar kandidat till posten som vice partiledare för Centerpartiet, säger Karin Ånöstam.

Inga kommentarer: