En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 2 juli 2010

"Vänsteroppositionens jämställdhetspolitik en boja för kvinnor"

Att kvinnor halkar efter beror i stor utsträckning på vänsteroppositionens jämställdhetspolitik där kvinnor låsts in i offentlig sektor och hämmats av höga marginalskatter. Annika Qarlsson och Annie Johansson ger Borgström och Schyman svar på tal. Läs artikeln på Svd Brännpunkt Här Läs även Annie Johansson blogg HÄR

I Söderhamn så stängs kvinnor ute framförallt då vi inte tillåter LOV (Lagen om valfrihet) De kvinnor (då det framförallt är kvinnor) som jobbar inom omsorg i Söderhamn har inte den möjligheten. Men ännu värre är att de som är brukare av omsorg inte har friheten att välja sin omsorsgivare. Om vi tittar runt i länet så ligger Ljusdals kommun väldigt långt framme när det gäller införandet av LOV:en vilket har lett till företag har skapats inom denna sektor av kvinnor. I samtal med politiker från Ljusdal så säger även dom att de äldre har blivit mer nöjd.

Finns mycket att göra för kvinnorna i samhället. Ett är att släppa den fri och ge dem friheten att starta företag inom den sektor de utbildat sig inom.

Inga kommentarer: