En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

fredag 20 januari 2012

Gör distriktsordförande valet för C i Gävleborg till en öppen process

Tisdag den 17 januari kom det ett mail från Centerpartiet i Gävleborgs valberedning med ett gäng relevanta frågor för oss som distriktsstyrelseledamöter att ta ställning till. Den första frågan är en självklar fråga och handlar om man som individ står till förfogande för ytterligare en mandatperiod. Sedan följs den upp med vad man vill och vad man kan med mera.

I onsdags (2012-01-18) så kom det ett pressmeddelande från Karin Ånöstam distriktsordförande för Centerpartiet i Gävleborg att hon ej ställer upp för omval till DO posten för kommande år. Går även att läsa om i torsdagens tidning HÄR

Jag vill här också i korta ord bara säga att Karin har varit en bra distriktsordförande. Kommer att ge henne mer text om detta i ett annat blogginlägg

För min del har det inneburit ganska många samtal och ett stort gäng sms om att jag borde kandidera till denna post. Jag skall säga att jag har funderat mycket på det, återkommer längre ner i denna text till vad jag kommit fram till.

I och med detta brev från valberedningen, att Karin Ånöstam besked om att hon ej ställer upp för omval så har Valberedningen för Centerpartiet i Gävleborg en unik chans att göra som man gjorde på nationell nivå inför partiledarvalet. Ha en öppen process där de kandidater som känner sig hungriga, engagerade och politisk motiverade att ta över ordförandeklubban öppet redovisar detta. Att det blir ett gäng individer som gärna vill ta på sig detta hedersfulla förtroendeuppdrag. Det tycker jag skulle vara en öppen process, en rolig process och en nyskapande process för Centerpartiet i Gävleborg!!

Då kommer jag till mitt svar om jag står till förfogande för ytterligare ett år i Distriktsstyrelsen. Ja det gör jag. Jag tycker att det är oerhört spännande och framåtsyftande att sitta i Distriktsstyrelsen i Gävleborg.

Jag sticker även ut hackan och säger ” Jag vill dessutom aspirera på förtroendeuppdraget som Distriktsordförande för Centerpartiet i Gävleborg”. Jag gör det av en massa olika skäll. Jag tror starkt på den politik som Centerpartiet har ideologiskt och sakpolitiskt, jag vet att den politik vi har gör det bättre för den enskilde medborgaren i vardagen.

Jag är även fullt övertygad om att jag skulle vara en bra Distriktsordförande med dels visioner om länet Gävleborg, om hur vi organiserar Centerrörelsen till att bli en starkare kraft och att vi gör stora framgångar i valet 2014. Min tre största styrkor är att jag är tydlig i min politik, jag vågar lyssna och jag vågar ta beslut.

Brevet som jag fick från valberedningen har fått ett svar på de frågor de ställde, men jag tillskrev även valberedningen att en öppen process skulle vara väldigt bra!

Så Centerpartikollegor i Gävleborg, ta dig en funderare skulle inte Du vara en bra distriktsordförande för Centerpartiet i Gävleborg – Låt oss göra det öppet, med engagemang och glädje!

Inga kommentarer: