En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

torsdag 4 november 2010

Gruppledarmöte ang. O-råd och Gruppledararvoden

Idag (4/2) så träffades samtliga gruppledare för alla partier i Söderhamn för att åter diskutera frågan om oppositionsråd och gruppledararvoden för att försöka hitta en lösning och kanske också en kompromiss. Problemet med dagens möte var att alla gruppledare utom (s) kom till mötet och hade ett förhandlingsutrymme. Vi frågade också majoriteten hur det här nya sättet att styra kommunen skulle fungera och hur det skulle bli mer maktdelning via det sättet. Tyvärr fick vi bara flummiga svar och att det inte var riktigt klara med tankarna hur det skulle fungera. Vår känsla efter mötet var att det nya sättet som (s) vill styra kommunen vi är att majoriteten får allt mer makt och att det blir en tydligare maktkoncentration samt att det är ett sätt att spela bort oppositionens demokratiska rättighet till insyn och chans att medverka till beslut som är bäst för Söderhamn.

Efter mötet träffades den organiserade oppositionen och diskuterade, vi hade ett bra möte med många reflektioner. Den 11:e november skall åter Gruppledarna träffas för att försöka komma överens. Vi är redo att förhandla, men vi är inte redo att ge vika på viktiga demokratiska instrument om insyn och chansen till delaktighet. Vi vill nu att majoriteten tar den organiserade oppositionen på alvar och går oss till mötes på de blygsamma krav vi har. Vi förstår inte rädslan för att ge en opposition chansen till insyn.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hur ofta kallade C gruppledarna för information (insyn) under senaste mandatperioden

Magnus Svensson sa...

Som det tidigare varit bestämt så är det det största partiets gruppledare som kallar till sådana möten.