En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

onsdag 16 juni 2010

Mp det nya vänsterpartiets havererade energipolitik

Det nya vänsterpartiet som brukar kalla sig själv för miljöpartiet har totalt misslyckats i att få ihop en energipolitik med den sittande och splittrade oppositionen. För att dölja nuvarande misslyckande i energipolitiken slår de mot alla håll. Peter Eriksson och Maria Wetterstrand hade en artikel i DN den 16/6 som var helt obegriplig och som Maud Olofsson Idag på Dn ger klara besked på ”Regeringen har en stark och fungerande Energipolitik”.

En annan sak där miljöpartister slår vilt omkring sig är frågan om kärnkraftens vara eller icke vara. Där de går hårt åt Centerpartiet i Gävleborgs Riksdagsledamot Sven Bergström. Sven har klarat sig bra i denna debatt, men i och med att mp ej har någon politik på energiområden så slår de hårt mot Sven B för att just dölja sin egen oförmåga på detta politikerområde.

Jag tror inte på kärnkraft, jag tror att det kommer att vara en parantes i vår energihistoria. Maud skriver i den artikel jag här ovan hänvisade till ” Man kan till sist fråga sig vad som egentligen är problemet? Om språkrören tror på vad de själva skriver, att kärnkraften inte kan stå på egna ben, så kommer det ju inte att byggas någon ny reaktor i Sverige. Desto viktigare i så fall att alliansregeringens politik kan fortsätta så att det finns tillräckligt med annan elproduktion den dagen de gamla reaktorerna måste stängas. Då duger det inte med önsketänkande.”

Med alla slag som mp under de gångna veckorna levererat torde man någonstans att moralen i ett parti och skulle få dem att leverera en politik för framtiden och för hur vi löser energifrågan. Men Icke. Gnäll och illasinnade kampanjer det kan det nya vänsterpartiet – att leverera lösningar kan dom inte!

Till sist vill jag ändå Ge Sven Bergström stöd för sin mångåriga kamp för att få in fler alternativa energikällor i energidebatten. Det har du fått och Sven har på ett politiskt klokt sätt levererat politik som skapar en Hållbar energilösning. Det vill säga mindre snack och mer Verkstad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du var mig en lustig en...
"Miljöpartiet kallar sig själva miljöpartiet"??? Vad heter dom då?
Och sedan skriver du: "För att dölja nuvarande misslyckande i energipolitiken slår de mot alla håll". Nuvarande misslyckande i miljöpolitiken är det väl ni och era kompisar som står för? Eller har jag helt missuppfattat att det är ni som regerat de senaste 4 åren?
Och "miljöpartiet har ingen energipolitik"? Nähä.

Och sen erkänner du att kärnkraften inte "kommer att vara en parentes". Det var ju i alla fall ärligt eftersom ni satsar på den mer än ni någonsin gjort.

Att du sedan tyckte mp:s artikel var "obegriplig". Ja det vet jag inte riktigt vad det kan bero på

Ha, ha....det var i åtminstone roligt att läsa ditt inlägg.