En vanlig Svensson

Jobbar för en bättre miljö, fler företag och ett ökat engagemang i det civila samhället. Jag vill gärna vara din röst i stort som smått – Så hör gärna av dig!

måndag 24 augusti 2009

ETR blogg angående KoNstens frihet

Elisabeth Thand Ringqvist på ETR blogg skriver om ”konst måste tordas våga” med anledning av att Anna Odell står åtalad för att ha genomfört ”Okänd kvinna 349701”. Det är ett mycket läsvärt blogginlägg som jag vill rekommendera att man läser.

Att konsten behöver vara fri är otroligt viktigt. Den måste få utmana våra kulturella mönster och skapa debatt om vårt samhälle. Det är när vi med öppna sinnen blir granskade eller ifrågasatta som vi kan börja föra samtal om hur vi vill ha det i framtiden.

För ungefär ett år sedan var det en utställning på kvarnen av Elisabeth Ohlsson Wallin ”In hate we trust” som konstföreningen i Söderhamn stod värd för. I inbjudningen till den tillställningen skriver man ” Kampen mot våld handlar om att försvara ett öppet, tolerant och demokratiskt samhälle. Den kampen måste föras aktivt och oavbrutet av alla goda krafter. Detta gäller självfallet även för Söderhamns kommun.”

Det är det, det handlar om. Vi måste på lokal nivå våga slås för det goda. Att människors skall få yttra sig och vara sig själva. Då skapar vi grogrunden till det goda samhället, därför behöver vi kulturarbetare som vågar ta strid och utmana de samhälle vi lever i. ETR beskriver detta mycket bättre i sitt inlägg. Hon blir i mina ögon en bra riksdagsledamot för Centerpartiet efter valet 2010.

Inga kommentarer: